26 jan. 2011

Shanghai Mansion, Bangkok

Mu Dan Suite

Mu Dan Suite

Lobby

Water Garden


Shanghai Mansion, ett exklusivt och lyxigt boutiquehotell på Yaowarat Rd, Chinatown, i hjärtat av det gamla Bangkok. Byggt 1892, har denna fantastiska historiska byggnad drivits som ett boutiquehotell sedan 2006. Njut av elegans, service och god mat i en underbar miljö mitt i Chinatown's brus.
Med en stil från 1930-talets Shanghai har en exklusiv miljö skapats med omtanke och omsorg om detaljerna.
"Water Garden", synlig från varje våningsplan, är ett ställe för avkoppling. Den medför en känsla av utomhus fast inomhus. Porlande vatten, lekande fiskar och förtrollande musik av en guzheng (ett traditionellt kinesiskt stränginstument).
Afternoon tea, läckerheter från Chinatown såsom Wanton-soppa eller Dim sum. Engelsk, amerikansk eller asiatisk frukost. Allt detta kan avnjutas i restaurangen, i lobby-loungen, på rummet, terassen på 3:e våningen eller vid vattenträdgården.
Här finns också den prisvinnande jazzbaren "Cotton", där några av Thailands bästa musiker och sångare, och även internationella jazz- och bluesmusiker, uppträder. Cocktails, det bästa vinet och godaste maten gör besöket komplett.

Prisläge: från 2 000 THB, (inklusive skatt, serviceavgifter och frukost).
Barn under 12 år som delar rum/säng med föräldrar debiteras endast för frukost, 175 THB.

Längtar efter...

 

Jovisst finns det caféer och fik i Sverige, och speciellt i vår egen lilla stad - Alingsås. Men det är ändå något speciellt med dessa kaffehak. Me love. Dessa och en handfull till skall definitivt få påhälsning av mig när vi är på asiatiskt mark.

18 jan. 2011

Att ta sig fram och runt i Bangkok

Suvarnabhumi airport

Och att hitta på flygplatsen. På Dave's Travel Corner finns en ganska uttömmande beskrivning av det som är värt att veta om trafik och transport, inklusive Suvarnabhumi airport.

Siam Kempinski Hotel, Bangkok

Siam Kempinski Hotel, Bangkok
(klicka på bilden för större format)

Här, på Siam Kempinski Hotel, skulle jag nog gärna bo vid ett besök i Bangkok. Helst i ett av deras "Cabana Room" med direktaccess till poolen. Hotellets läge är väldigt bra, precis bakom Siam Paragon och nära till BTS (Siam). Läget innebär nära till förträfflig shopping och inte alltför långt till Chao Praya.

10 jan. 2011

Magiskt

The Turtle Pagoda, Hoan Kiem Lake, Hanoi, Vietnam

Hoan Kiem Lake - Right in the middle of Hanoi, Vietnam.
The legendary "Excalibur" given to King Arthur by the Lady of the Lake, is similar to the legens of Turtle Lake, where the keeper of the sword is a Giant Turtle. It is said that when danger threatens the country the keeper will surface on the Turtle Lake bearing the sword on its shell.

Bara för att...


...Hoi An är så väldigt vackert!
Svårt att inte gilla denna lilla stad. Och för oss fotonördar är den rena himmelriket.

Mat, igen...


Mat igen... Ja, jag vet - jag är hopplös. ;-)
Från bloggen "Tre tjejer i köket" kommer ett inlägg om att äta i Vietnam: Maten i Mui Ne.