31 aug. 2011

Pho


Recept Pho
(för fyra personer)

Pho är enkelt att tillaga om man fuskar lite och använder färdig köttbuljong som kryddas extra. Men givetvis blir det ännu godare om köttbuljongen görs från grunden...

Till buljongen:
1 - 2 bitar ingefära
1 gul lök
2 - 3 liter köttbuljong
3 hela stjärnanis
några kryddnejlikor
1 kanelstång
2 - 3 msk fisksås
salt

Kött och nudlar:
1 - 2 pkt platta risnudlar
500 g nötkött, gärna biff

Servera till:
1 knippe thaibasilika
1 knippe mynta
skivad salladslök
hackad chili
limeklyftor
koriander
hoisinsås och stark chilisås

1. Rosta ingefäran och löken i ugn tills de är svagt bruna. Koka upp buljongen. Blanda i de rostade ingredienserna i buljongen tillsammans med stjärnanisen och och de andra kryddorna. Koka allt i minst en timme på svag värme, gärna längre. Glöm inte att skumma av ytan med en slev. Tillsätt fisksås och salt när buljongen kokat klart.

2. Skär nötköttet i väldigt tunna strimlor. Koka nudlarna i buljongen tills de är klara, ungefär tre, fyra minuter. Lägg i nötköttet precis på slutet - det handlar om ungefär en halv minut. Köttet skall vara svagt rosa.

3. Servera i stora nudelskålar. Varje person får sedan tillsätta thaibasilika, koriander och de andra grönsakerna och såserna efter eget tycke och smak.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar