3 aug. 2011

E-visa till Kambodja.

E-visat kommer med e-post efter 2-3 arbetsdagar och går att söka på nätet. Visat är giltigt för inresa endast en gång och gäller i tre månader och man kan stanna i landet högst 30 dagar.
Inresa kan ske via Siem reaps och Phnom penhs flygplatser, samt Bavet en gränsövergång från Vietnam. Detta är den enda gränsövergången som tillåter inresa till Kambodja från Vietnam med E-visa. Det finns också två gränsövergångar mellan Thailand och Kambodja som tillåter inresa med E-visa. Utresa kan ske via alla gränsövergångar.
E-visat kostar 25USD och man betalar med kreditkort. Passet ska vara giltigt i minst sex månader efter inresa till Kambodja och man uppger passnummer i ansökan. När man ansöker måste man ange en resplan som kan vara preliminär. Ett annat kriterium för E-visa är retur- biljett ut ur Kambodja eller annan returbiljett som visar att man lämnar landet inom 30 dagar.
Man laddar upp en bild som ska bifogas ansökan och denna bild ska vara i jpeg eller png format och i passtorlek. Bilden ska ha neutralbakgrund och personen ska fylla ut bilden och det får endast vara en person med på bilden.
Det kan vara bra om vi alla ansöker samtidigt för enligt hemsidan underlättar det handläggningen. Vi får också ta hänsyn till de tre inresealternativen Bavet (land) och de två internationella flygplasterna som erbjuds om vi väljer E-visa.
Länken till ansökan på Kambodjas ambassad i London: http://http://www.mfaic.gov.kh/evisa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar