14 sep. 2011

Jim Thompson


Jim Thompson är antagligen bäst ihågkommen för mannen som introducerade sidentyger till världen och försvann under mystiska omständigheter i Cameron Highlands i Malaysia på slutet av 60-talet. Han försvann spårlöst och har inte påträffats sedan dess. Fallet fick stor uppmärksamhet och teorierna var många om hans försvinnande.

Jim Thompson's House är ett traditionellt teakhus som flyttats från landsbygden och monterats upp mitt i storstadsdjungeln. Mannen bakom projektet, amerikanen Jim Thompson, jobbade under andra världskriget som underrättelseofficer åt föregångaren till CIA. Han var mycket intresserad av thaisiden och samlade också på massor av asiatiska antikviteter. Idag är huset ett slags etnografiskt museum och en stilfull, sval oas. Ligger mitt i Bangkok, ett stenkast från shoppingcentra, men magiskt tyst och fridfullt.

Jim Thompson House är definitivt värt ett besök när man är i Bangkok. Där finns även en trevlig restaurang och en JimThompson-butik fylld med läckra sidentyger, kläder och snygga väskor.


Öppettider: 09:00 - 17:00 varje dag med sista guidade turen kl 17:00.
Att ta sig till JT House: Då det ligger mitt i Bangkok är det lätt att nå med bil, taxi, Tuk tuk eller BTS skytrain (hpl National Stadium).
Inträde: Vuxna 100 THB, studenter 50 THB.

Kontaktuppgifter: Jim Thompson House, 6 Soi Kasemsan 2, Rama 1 Road, Bangkok.
Tel: (662) 216-7368, Fax: (662) 612-3744

 

Läsa mer om Jim Thompson och Jim Thompson House:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar